Bodrum Kata Su Basması
4/5 - (9 votes)

Maddi ve manevi olarak bodruma yada daireye su basması kimsenin istemeyeceği bir durumdur. Bodrum kata su basması hem insan sağlığı için zararları olmakta hem de bina yapısına ciddi oranda zararlar verebilmektedir. Bodrum katta bulunan giderlerin tıkanması ile genelde bu su basma durumu ile karşılaşılmaktadır.

Bina bodrumu su basması durumu ile karşılaştıysanız kendiniz müdahale etmek yerine bu işte uzman birimlerin desteğini almalısınız. Yoncu tesisat olarak bilgisayar destekli kameralı cihazlar ile oluşan su kaçağını yada tıkanıklığı tespit ederek doğru işlemler yapıyoruz. Arızaların %100 ortadan kaldırılması için firmamız ile bağlantı kurabilirsiniz.Bodrum Kata Su Sızması Belirtileri Nelerdir?

Bodrum Kata Su Sızması Belirtileri Nelerdir?

Eve yada bodrum kata su basmasını belli edecek bazı durumlar vardır. Örneğin duvarların renk değiştirmesi, rutubet ve nem oranın artması, küflenme ve rutubet kokusu var ise duvarların olmaması gerektiği kadar ıslandığı anlamına gelir. Binaların bodrum katının su basması durumunda temele zarar vereceği ayrıca taşıyıcı kolonları da yıpratacağı bir gerçektir.

Bodrum kata su basması durumunda hızlı ve çözüm odaklı bir çalışma gerektirir. Binaların uzun ömürlü olması için yapı ayakta durduğu sürece taşıyıcı kolonların hiç bir zarar görmemesi gerekmektedir. Bodrum katta su oluşması durumunda duvarlara ve taşıyıcı kolonlara zarar vereceği için yük taşıma kapasitesi düşücek ve binanın sağlamlığını tehlikeye atacaktır. Bu gibi durumlarda acil tesisatçı ile suyun ivedi şekilde tahliye edilmesi gerekmekte ve giderlerin hepsi kontrol edilmesi gerekmektedir.

Bodrum Kata Su Sızması Belirtileri Nelerdir?

Bodrum Kata Su Basması Nedenleri?

Bir çok sebepten ötürü bodrum katında su basması ile karşılaşılabilmektedir. Özellikle en belirgin nedenler yağmur suları, yeraltı suyu, deniz suyu ve kanalizasyon tesisatı sistemlerinde oluşacak tıkanma bodrum katı su altında bırakabilir. Bunun haricinde bina inşaatı sürerken drenaj işlemlerini en doğru şekilde yapılmış olması gerekir. Aksi durumda su basması kaçınılmazdır.

Eski yada yeni yapılarda kullanılan tesisat borularında hatalı işçilik, yanlış planlama, pis su yada temiz su fark etmeksizin çökme, kırılma, çatlama ve yıpranmaya dayalı olarak sızıntı yapması ve betonarme kısmına geçmesi de su baskınına neden olabilmektedir. Bodrum katında su basması ile ilgili bir şikayetiniz varsa yoncu tesisat olarak tüm sorunları bertaraf edebilmekteyiz. Hemen arayın aynı gün ekibimiz adresinize gelerek Bodrum Kata Su Basması sebeplerine başlasın.


Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir